Bavlnené ponožky z BIO bavlny Biolan

4,40 €

Ponožky z biobavlny. Biobavlna je čisto prírodný materiál, ktorý neobsahuje syntetické substancie, je priedušnejší a jemnejší na dotyk. Ponožky výborne sajú pot, špica je uzavretá náročnejším retiazkovaním, vďaka ktorému je spoj dokonale hladký, lem ponožiek je extra jemný a nesťahujúci. 

Bavlnené ponožky z BIO bavlny Biolan

4,40 €
Veľkosť :
Farba :
Množstvo:

Poponáhľajte sa! Na sklade sú už iba 6 ks!

Posledné kusy v sklade

 

Bezpečná platba

 

Odoslanie do 48 hodín

Jednofarebné spoločenské ponožky Lonka® BIOBAN sú slabé ponožky z biobavlny. Biobavlna je čisto prírodný materiál, ktorý neobsahuje syntetické substancie, je priedušnejší a jemnejší na dotyk. Ponožky výborne sajú pot, vysoký podiel bavlny je príjemný na nosenie. Špica ponožky je uzavretá náročnejším retiazkovaním, vďaka ktorému je spoj dokonale hladký a nehrozí, že ponožka bude tlačiť. Lem ponožiek je extra jemný a nesťahujúci. Dámske aj pánske ponožky v extra kvalite podporujú ekológiu.

Zloženie: 80% bavlna, 15% polypropylén, 5% elastan

BIOBAVLNA:

Označenie Biobavlna (Organic Cotton) zaisťuje kontrolovaný pôvod surovín bez použitia akýchkoľvek chemických látok od zasatia až po  zber. Rastliny nie sú geneticky modifikované a nenarúšajú tak krehkú prírodnú rovnováhu. Sú pestované bez použitia chemických pesticídov. K ochrane rastlín pred škodcami sú využívané iba prírodné spôsoby, ktoré nezaťažujú životné prostredie. 

Také spracovanie a výroba textílií z biobavlny prebieha bez využitia toxických chemikálií, ako je chlór, formaldehyd, azofarbivá, enzymatické bielenie a atď. Veľký dôraz je kladený na energetickú šetrnosť, technologickou a biologickou odbúrateľnosť. Namiesto chemických úprav sú využívané mechanické spôsoby spracovania. 

Okrem toho, že je pestovanie a zpracovanie biobavlny bez chémie šetrné k životnému prostrediu, sú textílie z biobavlny tiež šetrné k pokožke a nespôsobujú alergické reakcie a ekzémy. Vďaka tomu, že biobavlna neobsahuje syntetické látky je priedušnejšia a jemnejšia na omak. Z dôvodu šetrnejšieho zpracovania nedochádza k narušeniu vlákien a výrobky z biobavlny majú preto taktiež dlhšiu trvanlivosť.

Biobavlna je návratom k tradičnému spôsobu pestovania a ku zdraviu ľudí pracujúcich v poľnohospodárstve, pri výrobnom procese, živočíchom aj celej našej planéte